Sediul Compartimentul de pelerinaje și turism al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a fost sfințit

Sediul Compartimentul de pelerinaje și turism al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a fost astăzi, 15 martie, sfințit. Slujba a fost săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, informează Radio TRINITAS. Înaltpreasfinția Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat Slujba Agheasmei mici, la care au participat angajați ai Compartimentului Pelerinaje și turism.

La final, Înaltpreasfinția Sa a rostit un scurt cuvânt referitor la importanța și utilitatea pelerinajului.

„Societatea umană, și în ea obștea românească, are nevoie de oaze în care omul să se adape și să se hrănească pentru ca să poată purta crucea pe care o are. O astfel de oază ca activitate este și pelerinajul prin care omul pe de o parte pătrunde într-o altă ambianță a vieții. Pe de altă parte, iese pentru o clipă din cotidian, din cenușiul vieții și se bucură de frumusețile creației lui Dumnezeu, dar, mai ales de sacralitatea unor locuri din care el, omul, dorește să se împărtășească. Pelerinul va fi mai puternic în cele ale atașamentului față de Biserică, față de familia sa, față de locul său de muncă prin aceasta pelerinajul transformându-se într-un demers misionar cu totul și cu totul aparte pentru viața instituției bisericești ca atare, dar mai ales pentru o anumită adâncire a credinței a celor care se înscriu în demersul pelerinajului”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

Compartimentul „Pelerinaje și turism” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a fost înființat la începutul acestui an și înglobează două instituții: Centrul de pelerinaj „Sfânta Parascheva” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei și Agenția de Turism „Provitur Romania” din cadrul Fundației „Provitur Romania”. Compartimentul este ampasat pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, lângă Catedrala mitropolitană din Iași.

Comentarii Facebook


Știri recente