Ședințele anuale ale Consiliului Național Bisericesc și Adunării Naționale Bisericești ale Bisericii Ortodoxe Române

Consiliului Național Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Române se întrunește în ședință de lucru, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la Reședința patriarhală, în ziua de 23 februarie 2009, începând cu orele 10.00.

Organismul central executiv al Sfântului Sinod și al Adunării Naționale Bisericești, Consiliul Național Bisericesc va analiza întreaga activitate internă și externă bisericească pe anul 2008 sub următoarele aspecte: pastoral-misionar, social-filantropic, viață monahală, învățământ teologic și religios în școlile publice, organizatoric, administrativ, cultural, grija pentru comunitățile ortodoxe românești din străinătate, relații cu alte culte, relații interreligioase și interbisericești etc.

În ziua de 24 februarie 2009, începând cu orele 10.00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, se întrunește în ședința anuală de lucru Adunarea Națională Bisericească a Bisericii Ortodoxe Române.

Organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Române pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice și patrimoniale, format din membrii Sfântului Sinod și din câte trei reprezentanți (un cleric și doi mireni) ai fiecărei eparhii, Adunarea Națională Bisericească va examina și aproba „Raportul general anual al Consiliului Național Bisericesc” privind activitatea Bisericii Ortodoxe Române în anul 2008 și va hotărî măsurile ce trebuie luate pentru buna desfășurare a vieții bisericești pe anul în curs.

Biroul de presă al Patriarhiei Române

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…