Ședințe preoțești în trei protopopiate din Arhiepiscopia Iașilor

Preoții din Protopopiatul Iași 1 s-au reunit, ieri, 13 august 2012, în Sala ‘Dr. Iustin Moisescu’ a Centrului eparhial Iași. ‘Referatul cu titlul ‘Vindecarea ca dar al lui Dumnezeu’ a fost susținut de pr. Florin Georgescu de la parohia Vladomira – Trifești’, a spus pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Tot ieri s-au întrunit preoții Protopopiatului Darabani. Programul întâlnirii a început cu săvârșirea Sfintei Liturghii la Biserica ‘Sfinții Împărați Constantin și Elena’ din Darabani. Părintele Constantin Pânzariu, protoiereul Protopopiatului Darabani, a menționat că tema conferinței, la care a participat și pr. Ionel Roată, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, a fost ‘Efectele internetului și ale televizorului asupra persoanei’, fiind pregătită de pr. Ciprian Dumitru Muraru de la parohia Horodiștea.

Ieri a fost ședință și în Protopopiatul Hârlău. După cum a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, referatul cu tema ‘Sfinții taumaturgi în Biserica Ortodoxă’ a fost expus de pr. Ciprian Mînicaru, de la parohia Zlodica. În cadrul celor trei ședințe preoțești au fost transmise mai multe hotărâri ale Centrului eparhial Iași. Una dintre aceste hotărâri este înființarea Fondului ‘Familia-Sfântul Stelian’, destinat ajutorării familiilor cu mulți copii din Arhiepiscopia Iașilor.

Comentarii Facebook


Știri recente