Ședințe preoțești în trei protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor

La sediul Protopopiatului Botoșani a avut loc ieri, 15 februarie, întrunirea lunară cu preoții. Tema ședinței, „Pastorația credincioșilor în post”, susținută de pr. Dumitru Butnariuc de la parohia „Sf. Antonie cel Mare” Botoșani, a fost urmată de prezentarea unor probleme administrative, informează Ediția de Moldova a ‘Ziarului Lumina’.

În cadrul conferinței lunare a preoților din Protopopiatul Hârlău, pr. Constantin Patacă de la parohia Nicolae Bălcescu II a susținut referatul cu tema: „Cateheza, șansă misionară a tuturor parohiilor”. După cum ne-a relatat pr. Nicolae Crăciun, protoiereul Protopopiatului Hârlău, preoții au luat cunoștință de ultimele decizii venite de la Centrul Eparhial Iași, fiind îndemnați ca, în perioada Postului Mare, să intensifice viața liturgică în parohii.

Ședință a fost ieri și la sediul Protopopiatului Dorohoi. Părintele Ionuț Alungulesei de la parohia Dămileni a prezentat tema: „Râvna spre mântuire”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…