Ședințe preoțești în protopopiatele Piatra Neamț, Hârlău și Suceava II

Ieri, 24 februarie a.c., a avut loc sedința preoțească în Protopopiatul Piatra Neamț. Așa cum s-a întâmplat și la alte protopopiate din Arhiepiscopia Iașilor, pr. Constantin Grigore, consilier juridic al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a explicat preoților modalitatea prin care pot obține titlurile de proprietate asupra unor imobile bisericești. Părintele Gabriel Pintilie de la parohia Bahna a prezentat referatul cu tema: „Sfântul Vasile cel Mare, dascălul familiei creștine”.

La sediul Protopopiatului Hârlău a avut loc luni, 23 februarie, ședința lunară cu preoții, la care a participat pr. Constantin Grigore, consilier juridic al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, care a adus în discuție aceeași problemă referitoare la obținerea titlurilor de proprietate. „Au fost prezentate, de asemenea, responsabilitățile protopopiatului, ale parohiei, mănăstirii, schitului, apoi au fost prezentate câteva persoane care ne-ar putea ajuta atât la întocmirea schițelor cadastrale, cât și în instanță, dacă va fi cazul”, a declarat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protoieriei Hârlău.

Preoții din Protopopiatul Suceava II s-au întâlnit în ședință lunară, unde au fost puse în discuție probleme legate de salarizarea preoților, de recesiunea economică, sau aspecte privind implicarea preotului în viața comunității în momentele acestea de criză. „Am recomandat preoților să implice comunitatea în rezolvarea diferitelor probleme. Au mai fost dezbătute probleme culturale și economice în linii mari”, a spus pr. Minu Mititelu, protopop al Protopopiatului Suceava II.

Sursa: mmb.ro

Comentarii Facebook


Știri recente