Ședințe preoțești în patru protopopiate ale Arhiepiscopiei Iașilor

Preoții din Protopopiatul Hârlău s-au reunit ieri, 18 ianuarie 2010, în ședință lunară. Referatul cu tema: „Simbolul de Credință – istoric și semnificații” a fost susținut de către pr. Iulian Adam, de la parohia Bahlui, informează cotidianul ‘Ziarul Lumina’. „S-a discutat despre componența celor 12 cercuri pastorale și despre președinții acestora, despre alegerea membrilor consiliilor și comitetelor parohiale”, ne-a spus pr. Nicolae Crăciun, protoiereu al Protopopiatului Hârlău.

La sediul Protopopiatului Botoșani a avut loc ieri întrunirea lunară cu preoții, în cadrul căreia pr. Corneluș Anițulesei, de la parohia Gurbănești, a prezentat tema: „Folosul citirii Sfintei Scripturi”. „După intervențiile mai multor preoți cu privire la această temă, s-a recomandat ca toate bibliile de la parohii să fie puse la dispoziția credincioșilor pentru a le citi; s-a pus în evidență ideea susținerii de predici tematice pe texte din Sfânta Scriptură”, a declarat pr. Lucian Leonte, protoiereu al Protopopiatului Botoșani.

La ședința preoților din Protopopiatul Darabani au participat ieri câțiva delegați ai Prefecturii Botoșani, pentru a se aborda problema retrocedării terenurilor agricole ale parohiilor. Au avut loc și convorbiri cu preoții care predau disciplina Religie, în ceea ce privește participarea la Olimpiada de Religie din acest an. După cum ne-a relatat pr. Constantin Pânzariu, protoiereu al Protopopiatului Darabani, au fost reluate discuțiile cu privire la continuarea proiectului privind obținerea titlurilor de proprietate pentru biserici, case sociale și parohiale.

„Sfinții, apărători ai învățăturii de credință la Sinodul I Ecumenic” este titlul temei prezentate ieri de pr. Adrian Mocanu, de la parohia Podeni, la conferința lunară cu preoții din Protopopiatul Dorohoi. Pr. Stelian Ciurciun, protoiereu al Protopopiatului Dorohoi, ne-a precizat faptul că la această întâlnire au fost prezentate ultimele hotărâri și recomandări venite de la Centrul Eparhial Iași, fiind dezbătute, totodată, și alte probleme administrative.

Comentarii Facebook


Știri recente

Părintele Sofian Boghiu a fost comemorat la Biblioteca Sfântului Sinod: Evocări, mărturii şi lansare de carte

Părintele Arhimandrit Sofian Boghiu a fost comemorat miercuri la Biblioteca Sfântului Sinod, aflată în incinta Mănăstirii Antim din Bucureşti. Mărturii&evocări Evenimentul s‑a desfășurat în Sala „Conon Arămescu‑Donici” a Biblioteca Sfântului Sinod și a reunit ierarhi, clerici…