Ședințe preoțești în Eparhia Iașilor

În Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași a avut loc luni, 19 noiembrie 2012, conferința lunară cu preoții din Protopopiatul Iași 3. Părintele Dan Florin Buțincu, de la parohia Brustureț, a susținut referatul cu tema „Boala, suferința și moartea din punct de vedere medical”, potrivit doxologia.ro. Cu acest prilej, au fost invitați în fața preoților prof. Gheorghe Bălan, de la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, conf. dr. Diana Cimpoieșu, coordonatorul Unității de Primire Urgențe a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, conf. Costel Bradea, chirurg la Clinica I Chirurgie „Vladimir Buțureanu” a Spitalului „Sfântul Spiridon”. „Invitații noștri au făcut referire la boală, suferință și moarte, din punct de vedere medical. Am considerat că este oportun să alegem această temă în contextul Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Până în prezent, aspectele legate de boală, suferință și moarte au fost prezentate din punct de vedere spiritual. Am dorit să avem din partea medicilor un punct de vedere, ca un fel de interdisciplinaritate între partea spirituală și partea medicală”, a declarat pr. Mihail Roșu, protopop al Protopopiatului Iași 3.

„Întâlnirea cu Hristos este cel mai important moment al vieții noastre”

Preoții din Protopopiatul Hârlău s-au reunit ieri în ședința lunară administrativă. Pentru început, reprezentanții Departamentului Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor au vorbit preoților despre viața copilului în pântecele mamei și despre dezastrul avortului. Părintele Mihai Bendeac de la parohia Lupăria a prezentat referatul cu tema „Sfântul Nectarie Taumaturgul”. „Pentru început s-au amintit câteva date din viața Sfântului Ierarh Nectarie, apoi s-a făcut referire la canonizarea Vindecătorului de cancer. Preoții protopopiatului nostru au aflat apoi unde se află fragmente din moaștele Sfântului Nectarie în Moldova. În ultima parte, pr. Mihai Bendeac a amintit câteva din minunile Sfântului Nectarie, atât de iubit de preoții și credincioșii noștri”, a relatat pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău.

La sediul Protopopiatului Dorohoi a avut loc ieri întrunirea lunară cu preoții. Referatul cu tema „Semnificația pregătirii pentru Sfânta Împărtășanie” a fost pregătit de pr. Gabriel Biță de la parohia Brăești. „Atunci când am fixat această temă ne-am gândit la timpul Postului Crăciunului. Atât preoții, cât și credincioșii trebuie să acorde o importanță deosebită pregătirii pentru Sfânta Împărtășanie. Întâlnirea cu Hristos este cel mai important moment al vieții noastre și de aceea este necesară pregătirea pentru primirea Trupului și Sângelui Mântuitorului. Ne-am gândit că este bine să repunem în valoare toate lucrurile care ne apropie de Hristos. Au fost mai multe luări de cuvânt pe marginea temei expuse, astfel că întâlnirea de astăzi și-a atins scopul”, a spus pr. Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi. În partea a doua a întâlnirii au fost discutate probleme de ordin administrativ.

Comentarii Facebook


Știri recente