Ședințe la Protopopiatele Sibiu și Săliște

Preoții din parohiile arondate protopopiatelor din orașele Sibiu și Săliște s-au întâlnit miercuri, 15 februarie, la sediile instituțiilor pentru a discuta probleme administrative ivite în ultima perioadă în viața bisericească din comunități, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La Sibiu, ședința lunară a fost prezidată de părintele protopop Ioan Coșa, care a transmis mai multe adrese și hotărâri ale Arhiepiscopiei Sibiului.

‘Părintele protopop a mulțumit preoților din parohiile sibiene pentru implicarea jertfelnică în campania de colectare de alimente neperisabile, pături și bani pentru persoanele afectate de căderile abundente de zăpadă și viscol, reînnoind apelul pentru continuarea campaniei până când este necesar’, a spus secretarul Protopopiatului Sibiu, pr. Claudiu Curiban. Întâlnirea s-a încheiat cu o meditație susținută de pr. dr. Eugen Buta, paroh la Inferior IV-Sibiu, cu tema ‘Inovațiile în cult’.

Ședința de la Săliște, prezidată de părintele protopop Ioan Ciocan, a avut ca principală temă de discuție activitatea pastoral-misionară din perioada Postului Mare. ‘Ordinea de zi a conținut comunicări referitoare la slujbele religioase specifice Postului Mare, la activitatea cercurilor misionare din protopopiat, în perioada premergătoare Paștilor, la acțiunile de identificare a persoanelor cu probleme sociale grave și ajutorarea lor. În cadrul întâlnirii, s-au mai discutat și unele aspecte ale proiectului național ‘Alege școala!’ și ale colectei pentru Fondul Central Misionar, ce va avea loc în Duminica Ortodoxiei’, a explicat secretarul de la Săliște, pr. Florin-George Radu. În cadrul ședinței s-a comunicat și tema viitoarei întâlniri a preoților din Protopopiatul Săliște, ce va avea loc în luna martie, când se va dezbate subiectul ‘Sfântul Maslu’.

La ambele ședințe a fost implementat noul concurs național de miniproiecte de educație social-filantropică ‘Copilul învață iubirea lui Hristos’, organizat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și cu aprobarea Sfântului Sinod, proiect care va implica toți preoții din protopopiatele amintite.

Comentarii Facebook


Știri recente