Ședinte administrative cu preoții și stareții din Episcopia Hușilor

În perioada 17-19 august 2009, în Episcopia Hușilor vor avea loc o serie de conferințe administrative cu preoții și stareții din cuprinsul eparhiei.

Conferințele au fost convocate de către Preasfințitul Părinte Corneliu, Episcopul Hușilor, în temeiul articolului 88, litera e din Statutul pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române care prevede că episcopul eparhiot ‘convoacă și prezidează organismele deliberative și executive ale eparhiei, precum și conferințe și întruniri ale preoților și sinaxe ale personalului monahal”.

Conferințele vor fi prezidate de către Preasfinția Sa și se vor desfășura după următorul program:

1. Luni, 17 august, orele 10, întâlnire cu preoții și stareții din cadrul Protopopiatelor Vaslui și Negrești, în sala de ședinte a Primăriei Municipiului Vaslui;

2. Marți, 18 august, orele 10, întâlnire cu preoții și stareții din Protopopiatul Bârlad, în sala de ședinte a Protoieriei Bârlad;

3. Miercuri, 19 august, orele 10, întâlnire cu preoții și stareții din cadrul Protopopiatelor Huși și Fălciu, în sala de ședinte a Protoieriei Huși.

În cadrul acestor întâlniri se vor discuta o serie de probleme administrative curente, cu privire la disciplina clerului și vor fi prezentate o serie de comunicări ale Centrului Eparhial Huși.

Aceste conferințe sunt primele întâlniri oficiale cu clericii eparhiei noastre ale Preasfințitul Părinte Corneliu, în noua demnitate, aceea de ierarh titular al Episcopiei Hușilor.

Sursa: episcopiahusilor.ro

Comentarii Facebook


Știri recente