Ședință Solemnă a Sfântului Sinod la Palatul Patriarhiei

În ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, Mitropolitul Țării Românești, joi, 28 octombrie, membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se vor întruni în ședință solemnă, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei, informează TRINITAS TV. La ședința prezidată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, va fi prezent și Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic.

„La orele 10:30, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei va avea loc ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu tema ‘2010-Anul Omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești’. La această ședință solemn a Sfântului Sinod va participa Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, care va rosti o alocuțiune. De asemenea, în cadrul acestei ședințe solemne a Sfântului Sinod vor fi prezentate sintetic și evaluate manifestările cu un caracter pastoral-misionar și cultural-mediatic care au fost organizate în toate eparhiile din țară și străinătate ale Patriarhiei Române în Anul Omagial al Crezului Ortodox și al Autocefaliei Românești. În finalul ședinței solemne a Sfântului Sinod vor fi lansate cele trei volume apărute la Editura Institutului Biblic și de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române consacrate Autocefaliei Românești”, a spus Pr. Constantin Stoica, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

Participanții la Ședința Solemnă a Sfântului Sinod vor urmări filmul realizat de TRINITAS TV, „Binecuvântare pentru popor. Patriarhia Română-Istorie-Organizare-Misiune.”

Comentarii Facebook


Știri recente