Ședința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

La Reședința Patriarhală a avut loc astăzi, 28 octombrie 2014, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ședința Solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul ședinței, Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal a prezentat raportul sinteză asupra activităților desfășurate în Patriarhia Română în Anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni.

Patriarhul României a menționat, la final, că toate aceste activități înseamnă mai mult decât simple momente festive sau comemorative: „Sunt şi activităţi comunionale care întăresc comuniunea între oameni şi care dau o notă de dinamism lucrărilor pastorale ale ierarhilor, clerului, mănăstirilor şi şcolilor de teologie. În general se pierde fiecare profesor în opţiuni personale de teme de interes, iar când se dă o temă centrală se poate aprofunda mai mult. Iată, prin aceasta angajăm şi societatea românească în jurul unor personalităţi care au marcat istoria”, a spus Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Una dintre cele mai complexe forme de manifestare, în cadrul activităților desfășurate în acest an, a fost organizarea de pelerinaje. Acestea sunt adevărate evenimente misionare, a mai spus Preafericitul părinte Patriarh Daniel.

„Hramul nu este o simplă sărbătoare liturgică şi culinară, este un eveniment misionar şi pentru că are forma sărbătorii este mai accesibil decât ar avea simpla formă a unei conferinţe pentru că în general conferinţele sunt pentru oamenii care au un anumit nivel intelectual, dar hramul este un eveniment foarte cuprinzător. Pelerinajul este forma cea mai complexă de a aduna oameni din diferite părţi, de diferite niveluri de gândire, de cultură, de simţire şi aceasta arată că este mare nevoie de a organiza într-un mod adecvat atât hramurile cât şi pelerinajele ca lucrări pastorale de întărire a credinţei”, a spus Preafericirea Sa, potrivit Radio TRINITAS.

La final, a avut loc lansarea mai multor cărți, apărute, recent, la editurile Patriarhiei Române: Biblia de la 1688, a lui Șerban Cantacuzino (reeditată), Spovedania și Euharistia – Izvoare ale vieții creștine (volumele 1 și 2) și Albumul „Ctitorii Brâncovenești, elemente de artă eclesială medievală.

Cu acest prilej s-au oferit și distincții celor care s-au implicat în editarea acestor lucrări.

Comentarii Facebook


Știri recente