Ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din data de 28 octombrie 2008

Astăzi, 28 octombrie 2008, a avut loc la Palatul Patriarhiei din București, în Aula Magna Teoctist Patriarhul, ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Tema lucrărilor, care au început la ora 10, a fost bilanțul activităților prilejuite de ‘Anul 2008 – Anul Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii’ sub aspect religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic și mediatic, în cuprinsul eparhiilor din Patriarhia Română.

La începutul ședinței, Preasfințitul Părinte Vincențiu Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, a dat citire unui referat care a sintetizat activitățile din cuprinsul Patriarhiei Române, prilejuite de ‘Anul 2008 – Anul Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii’. În continuare, membrii Sfântului Sinod și ai Administrației Patriarhale au detaliat reflectarea acestui an jubiliar de către diversele componente ale Bisericii Ortodoxe Române.

În cuvântul de învățătură rostit la finalul ședinței solemne a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în organizarea și buna desfășurare a activităților aniversare prilejuite de ‘Anul 2008 – Anul Sfintei Scripturi și al Sfintei Liturghii’ în cuprinsul Patriarhiei Române.

Comentarii Facebook


Știri recente