Ședință solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu prilejul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou

În cadrul sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Catedralei patriarhale și al Bucureștilor, mâine, 28 octombrie, zi în care va fi prăznuit Sfântul Ierarh Iachint de Vicina, primul Mitropolit al Țării Românești, de la orele 7.30, va fi oficiată în Catedrala patriarhală Sfânta Liturghie arhierească, urmată de slujba de Te Deum (orele 9.30), la care vor participa membrii Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

De la orele 10.00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei va avea loc ședința solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu tema „Anul comemorativ-omagial 2009 al Sfântului Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareei Capadociei (†379) și al celorlalți Sfinți Capadocieni în Patriarhia Română”, transmisă în direct de posturile de radio și televiziune TRINITAS. În cadrul ședinței solemne vor fi evaluate cele mai importante manifestări cu caracter religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic și mediatic organizate anul acesta de către eparhiile din țară și străinătate ale Patriarhiei Române.

În continuare, vor fi prezentate succint manifestările aniversare organizate de către eparhiile din cuprinsul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei și Mitropolia Olteniei consacrate împlinirii anul acesta a „650 de ani de existență a Mitropoliei Țării Românești” (1359-2009). Cu acest prilej, va fi lansat albumul „Domnitorii și ierarhii Țării Românești. Ctitoriile și mormintele lor”, apărut recent la editura Cuvântul Vieții a Mitropoliei Munteniei și Dobrogei.

Ședința solemnă a Sfântului Sinod se va încheia cu vernisarea expozițiilor tematice de fotografie „2009 – Anul Sfinților Capadocieni. Pelerini în Capadocia sfinților” și „Mitropolia Țării Românești – 650 de ani de existență”, organizate în Sala Europa Christiana din Palatul Patriarhiei de către Sectorul Patrimoniu Cultural al Patriarhiei Române în colaborare cu Centrul de presă BASILICA și Sectorul Cultural al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente