Ședința preoților Protoieriei Sascut

La Centrul de zi ‘Sfântul Ierarh Nicolae’ din parohia Păncești a avut loc joi, 12 iulie, cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, întrunirea lunară cu preoții Protopopiatului Sascut. Pr. Adrian Alexandrescu, de la parohia Meleșcani, a susținut referatul cu tema ‘Taina Sfântului Maslu – semnificație teologică și existențială’.

‘Taina Maslului îi aduce aminte persoanei bolnave de făgăduința vieții curate făcută la Botez. Din cauza propriei slăbiciuni, această făgăduință a fost încălcată. Taina Sfântului Maslu este menită să trezească în sufletul persoanei bolnave dorința de îndreptare și de schimbare a vieții. De aceea, nu întâmplător, Taina Sfântului Maslu este precedată de Taina Spovedaniei urmată de Sfânta Împărtășanie’, a spus pr. Adrian Alexandrescu.

După cum a relatat pentru Ziarul Lumina pr. Ioan Negoiță, protopop al Protopopiatului Sascut, în partea a doua a întâlnirii au urmat discuții și completări după care s-au abordat diverse probleme administrative.

Comentarii Facebook


Știri recente