Ședința preoților din Protopopiatul Piemonte I – Valle d†™Aosta, Centru-Nord

Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, joi, 13 martie 2013 a avut loc ședința preoților din Protopopiatul Piemonte I – Valle d’Aosta, Centru – Nord.

Ședința a fost precedată de Liturghia Darurilor înainte Sfințite, oficiată de către P.C. Părinte Protopop Lucian Roșu și P.C. Părinte Vasile Timiș împreună cu diaconii Eugen Bînzari și Iulian Ciobanu. La slujbă au fost prezenți majoritatea clericilor din protoierie, care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului.

După Liturghie, Părintele Lucian a mulțumit lui Dumnezeu pentru tot ajutorul și a mulțumit celor prezenți pentru că au reușit să participe la aceste evenimente. Totodată, părintele Protopop a amintit despre Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii și al Sfintei Împărtășanii) și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni stabilit în cadrul Patriarhiei Române, arătând importanța întâlnirilor care au loc cu această ocazie.

P.C. Pr. Iulian Păun de la Parohia „Sfântul Arhidiacon Ștefan” – Vercelli a susținut apoi conferința cu tema: „Abordarea interconfesională a Tainei Spovedaniei”.

După conferință, s-a desfășurat ședința lunară a protopopiatului. Părintele protoiereu, Lucian Roșu, a prezentat în deschidere liniile pastoral-misionare și administrative de urmat în protopopiat, trasate de către Preasfințitul Părinte Siluan în ședința din 10 februarie 2014. Au fost discutate apoi în detaliu și hotărâte numeroase aspecte privind punerea în practică a acestora.

De asemenea, după cum a precizat Pr. Pavel Goreanu, în cadrul acestei ședințe s-au stabilit temele conferințelor protopiale ce vor fi susținute pe parcursul anului 2014 și au fost aleși sau realeși preoții cu funcții administrative în cadrul protoieriei, după cum urmează:

– Pr. Pavel Goreanu de la Parohia „Sfântul Nicolae” – Torino 3 a fost reales în funcția de secretar al Protoieriei;

– Pr. Iustin Androne de la Parohia „Sfânta Cruce” – Torino 2 a fost reales responsabil și coordonator al programelor catehetice;

– Pr. Vasile Timiș de la Parohia „Sfântul Apostol și Evanghelist Matei” – Ciriè a fost reales responsabil cu pelerinajele;

– Pr. Mihai Mogoșescu de la Parohia „Sfântul Ioan Valahul” – Casale Monferrato a fost ales responsabil al taberelor anuale;

– Pr. Eugen Marola de la Parohia „Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul” – Novara a fost ales responsabil și coordonator al programelor culturale;

– Pr. Gabriel Burcescu de la Parohia „Sfânta Cruce” – Torino 2 afost ales responsabil și coordonator al programelor sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente