Ședința preoților din Protopopiatul Piatra Neamț

Preoții din Protopopiatul Piatra Neamț s-au reunit ieri în ședință lunară, informează „Ziarul Lumina”. Referatul cu titlul ‘Practici neortodoxe privind Taina Cununiei’ a fost expus de pr. Paul Sorin Vieru de la parohia Mășcătești – Dobreni.

‘S-a amintit că Taina Cununiei trebuie săvârșită în biserică și nu în afara ei. Taina Cununiei trebuie săvârșită în zi de duminică, după Sfânta Liturghie. Sfânta Liturghie este un moment de bucurie duhovnicească. Sunt cazuri când unul sau ambii nași nu sunt ortodocși, ceea ce nu este firesc în Taina Cununiei. Nașii sunt o garanție a faptului că tânăra familie va parcurge viața sub aspectul duhovnicesc’, a spus pr. Valentin Tofan, protopop al Protopopiatului Piatra Neamț.

Diac. Nicolae Hulpoi, directorul Departamentului Doxologia Media al Arhiepiscopiei Iașilor, a prezentat proiectul ‘Rețea de saituri pentru parohii și mănăstiri’, iar Doru Mihai Barna, coordonatorul Biroului de Tabere din cadrul Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, a prezentat oferta Taberei de copii și tineret ‘Floare de colț’ a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Comentarii Facebook


Știri recente