Ședința permanenței Consiliului eparhial Roman

În sala de ședințe a Centrului eparhial Roman a avut loc astăzi, 21 februarie 2012, sub președinția Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, ședința permanenței Consiliului eparhial. Întâlnirea a avut loc în prezența părinților protopopi din cele șase protopopiate ale Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Între punctele principale de discuție s-au aflat ultimele hotărâri ale Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române precum și maniera de implementare eficientă a acestora în cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului. Cu ocazia acestei permanențe s-a definitivat programul manifestării prilejuite de Duminica Ortodoxiei. Această sărbătoare va constitui un prilej de întâlnire a clerului și credincioșilor într-o serie de manifestări închinate sfintelor icoane. De asemenea, s-au clarificat unele aspecte cu privire la organizarea celei de-a XII-a ediții a Zilelor «Episcop Mechisedec», eveniment de anvergură pe care Eparhia Romanului și Bacăului îl organizează de mai bine de un deceniu.

Au mai fost discutate aspecte de ordin administrativ financiar la nivel de eparhie și metode de îmbunătățire a activității protopopiatelor pentru anul în curs.

Comentarii Facebook


Știri recente