Ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor

În ședința de marți, 16 septembrie 2008, a Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor desfășurată la Reședința patriarhală din București, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au fost dezbătute și aprobate, printre altele, următoarele:

1. Propunerea privind realizarea unei ample lucrări, în două volume, despre Domnitorii Țării Românești – ctitoriile și mormintele lor și Mitropoliții Țării Românești – ctitoriile și mormintele lor. Lucrarea se dorește a fi realizată prin colaborarea dintre Sectoarele Arhiepiscopiei (Cultural, Învățământ, Economic, Social – Filantropic, Patrimoniu, Construcții și Monumente), întrucât este nevoie de o prezentare obiectivă și detaliată a contextului politic și social în care și-au desfășurat activitatea domnitorii și mitropoliții Țării Românești, dar și a stilului de construcție a lăcașurilor de cult, precum și a colecțiilor aflate în patrimoniul Bisericii sau al Statului. Trebuie reliefată implicarea extraordinară a unora dintre domnitori și ierarhi, în vremuri vitrege, în realizarea unor adevărate bijuterii arhitectonice. S-a hotărât discutarea acestei propuneri și în ședința Sinodului Mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei din data de 29 septembrie 2008, pentru ca și celelalte eparhii din cuprinsul Mitropoliei și Dobrogei să poată colabora pentru realizarea acestui amplu proiect.

2. Propunerea de continuare a înfrățirii și întrajutorării dintre parohiile din protopopiatele Arhiepiscopiei Bucureștilor, dar și a parohiilor ce aparțin de protopopiate diferite din cadrul Eparhiei, în scopul realizării unui mediu prielnic de desfășurare a activităților în parohiile cu posibilități materiale și financiare reduse.

3. Propunerea Sectorului Social – Filantropic al Arhiepiscopiei Bucureștilor de a dota cu aparate de utilitate casnică cele 11 case construite de către Arhiepiscopia Iașilor pentru sinistrații din zonele afectate de inundațiile din vara acestui an.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREȘTILOR

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…