Ședință pentru notarea administrativă a preoților și sinaxa stareților și starețelor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

Joi, 19 februarie 2009, a avut loc întâlnirea Preasfințitului Părinte Damaschin, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, cu părinții protopopi ai celor șase protoierii ale eparhiei: Slobozia, Călărași, Urziceni, Fetești, Oltenița și Lehliu. Reuniți în jurul orei 8:30 a dimineții, protoiereii, aflați sub președinția ierarhului locului au acordat notele preoților, în funcție de activitatea desfășurată pe parcursul anului trecut. Criteriile de evaluare au vizat următoarele sectoare de activitate, la nivel parohial: administrativ, economic, social-misionar și cultural. De asemenea, au fost tratate anumite probleme de actualitate, privind starea economică și duhovnicească a parohiilor, fiind vizate și aspectele referitoare la modalitatea de salarizare a preoților.

În decursul aceleiași zile, la ora 11:00 a urmat sinaxa cu stareții și starețele mânăstirilor din eparhie. Preasfinția Sa, Preasfințitul Damaschin a deschis întâlnirea cu un cuvânt de prezentare generală a scopului întâlnirii, sfătuind ca fiecare mănăstire să dețină un registru carte de imobil (o evidență nominală a viețuitorilor mânăstirii, care va fi păstrată în arhivă). Fiecare dintre stareții și starețele participante au adus la cunoștință starea mânăstirilor aflate în grijă: numărul viețuitorilor, realizările și speranțele avute.

Sursa: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente