Sedinta Pemanentei Consiliului Eparhial Iasi, prezidata de IPS Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei a avut loc ieri la Resedinta Mitropolitana.

Ieri, 22 martie 2005, la Resedinta Mitropolitana din Iasi, a avut loc sedinta Pemanentei Consiliului Eparhial Iasi, prezidata de Inalt Prea Sfintitul Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. La sedinta au participat si cei 12 protopopi din Eparhie.

Permanenta a aprobat transferul mai multor preoti de la sat la oras, precum si de la unele parohii de sat in alte parohii din motive pastorale si umanitare. De asemenea, s-a hotarat infiintarea unor posturi II de preoti in orasul Pascani, la parohii mai mari care aveau doar un singur preot slujitor.

Prea Cucernicii Parinti Protopopi au prezentat programul social-cultural si social-caritativ pentru perioada Postului Sfintelor Pasti in fiecare protopopiat.

De asemenea, s-a hotarat ca Pelerinajul din sambata Floriilor de anul acesta, care se va desfasura in diferite orase ale Eparhiei, sa fie amplu prezentat intre orele 13.00-19.00, sambata 23 aprilie, la Radio Trinitas.

In permanenta s-a subliniat necesitatea implicarii mai intense a Bisericii in alinarea suferintei celor bolnavi si in promovarea unei culturi medicale in randul credinciosilor prin educatie sanitara si prin cultivarea sanatatii ca dar de la Dumnezeu pentru care omul este responsabil.

La finalul sedintei, Prea Cucernicii Parinti Protopopi au primit, spre a distribui in parohii si manastiri, Pastorala de Paste a Inalt Prea Sfintitului Daniel – Mitropolitul Moldovei si Bucovinei care, anul acesta, se intituleaza: ‘Invierea lui Hristos – lumina vindecarii noastre’.

Secretar Eparhial

Protos. Paisie Teodorescu

Comentarii Facebook


Știri recente