Ședință nouă a Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos

La Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos din Galați a avut loc astăzi, 4 martie, ședința Consiliului eparhial în cadrul căreia au fost confirmate alegerile parohiale din perioada 17-24 ianuarie 2010. Ședința a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian.

A oferit mai multe informații pentru TRINITAS TV, Arhim. Daniil Oltean, Vicar administrativ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos: „S-a procedat la demararea procesului electoral de alegere a noilor structuri eparhiale prin desemnarea circumscripțiilor electorale. Iar prin desemnarea celor 10 delegați eparhiali s-a analizat și s-a pus în aplicare hotărârea Sfântului Sinod referitoare la organizarea de pelerinaje doar prin «Biroul de pelerinaj» al Patriarhiei Române sau prin «Biroul de pelerinaj» al Arhiepiscopiei Dunării de Jos”.

De asemenea, a oferit detalii și părintele consilier Lucian Petroaia, din cadrul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Dunării de Jos: „S-a discutat și programul pe care tinerii din cuprinsul Arhiepiscopiei Dunării de Jos îl vor urma privind Sărbătoarea «Floriilor». Este vorba despre pelerinajele cu tineri și credincioși din Bisericile care au fost desemnate în punctele de pelerinaj. S-a avut în vedere și situația parohiilor care au lipsă de cântăreți duhovnicești. Pentru o soluție imediată și de impact misionar elevii seminariști și studenții teologi să preia responsabilitatea și slujirea de dascăli bisericești acolo unde este nevoie”.

Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos a mai analizat și aprobat principalele proiecte de activități eparhiale din perioada pascală în domeniul pastoral-misionar, educațional și social filantropic.

Comentarii Facebook


Știri recente