Ședință lunară în Protopopiatul Iași II

Preoții din cadrul Protopopiatului Iași II s-au întrunit miercurea trecută în consfătuirea lunară, tema dezbaterii, de data aceasta, fiind „Atitudinea corectă a credincioșilor față de prozelitismul sectar”, anunță un comunicat de presă al Protopopiatului Iași II. În cadrul dezbaterii, preotul paroh Gabriel Zaharia al parohiei Moșna a susținut o lucrare pe această temă, împărtășind celor prezenți din experiența pastorală pe care a acumulat-o.

„După prezentarea câtorva temeiuri biblice și patristice cu privire la fenomenul prozelitismului și după un scurt excurs asupra fenomenului în sine, pr. Zaharia a prezentat câteva metode de prozelitism și modul în care acestea ar putea fi combătute, concluzia referatului fiind aceea că mijlocul cel mai ferm în combaterea prozelitismului ar fi viața creștin-ortodoxă autentică”, se arată în comunicatul de presă.

În cadrul întâlnirii, preoții, coordonați de părintele protopop Ilie Doroșincă, s-au axat în primul rând pe probleme concrete și pe chestiuni practice, care să vină în sprijinul tuturor celor prezenți.

Comentarii Facebook


Știri recente