Sedinta lunara cu preotii din Protopopiatul II Iasi

La sediul Protopopiatului II Iasi a avut loc astazi, 19 iunie 2006, sedinta lunara cu preotii. Despre tema sedintei si ordinea de zi ne-a oferit mai multe detalii parintele Vilie Dorosinca, protopop al Protopopiatului II Iasi: ‘Tema conferintei a fost ‘Implinirea a 320 de ani de la publicarea la Iasi, in anul 1686, a cartii Viata si petrecerea sfintilor’, scrisa de Sf. Ierarh Dosoftei, tema care a fost pregatita de mai multi preoti, dar in cele din urma ne-am oprit asupra celei alcatuite de pr. Marcel Cojocaru de la parohia Schimbarea la Fata din Iasi. Tot pe ordinea de zi am avut situatia privind colecta pentru sinistrati, apoi apelul pentru sustinerea proiectului Protopopiatului II Iasi intitulat ‘Batraneti fericite’, proiect ce se desfasoara deja prin Biroul de Asistenta Sociala al protopopiatului si care este aprobat si parte din el finantat de catre olandezi’.

Pr. Vilie Dorosinca, protopop al Protopopiatului II Iasi, ne-a oferit amanunte si despre recomandarile liturgice ce s-au facut preotilor din cadrul protopopiatului, recomandari ce vizeaza perioada postului Sfintilor Apostoli Petru si Pavel: ‘Tot pe ordinea de zi am avut recomandari privitoare la desfasurarea activitatilor din timpul postului Sf. Ap. Petru si Pavel, pe care l-am inceput astazi, si anume de programul misionar, programul filantropic din aceasta perioada si, nu in ultimul rand, programul de oficiere a Tainei Sf. Spovedanii pe care credinciosii, in numar foarte mare, il solicita pentru acest post care nu este mare si cu posibilitati de a-l putea sa-l tina sau sa-l duca la bun sfarsit asa cum sunt randuielile si canoanele Bisericii’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…