Sedinta lunara cu preotii din Protopopiatul Iasi I

La Protopopiatul Iasi I a avut loc ieri sedinta lunara cu preotii. Tema principala a acestei sedinte a fost ‘Postul si Taina Spovedaniei in viata preotului si a credinciosilor’.

Referitor la aceasta tema, Parintele Constantin Andrei – protopop al Protopopiatului Iasi 1 a precizat ca: ‘Responsabilitatea aceasta a marturisirii pacatului este extraordinar de mare. In lumea aceasta tot mai mult solicitata psihologic prin diversi factori, spovedania trebuie sa fie pentru preot o modalitate de a iubi pe cei incredintati lui, spre a-i aduce la comuniunea si intalnirea cu Hristos. S-a vorbit apoi despre modul in care credinciosul alege duhovnicul si despre faptul ca unii credinciosi merg de la un duhovnic la altul. Pe de alta parte, s-a pus si problema ca preotul sa-i priveasca pe credinciosi cu blandete, chiar daca pacatele acestora sunt mari. Si aceasta deoarece, se observa ca unii nu vin la spovada, sau daca vin, vin cu teama, cu frica; nu vin sa se elibereze, sa-si curate sufletul duhovniceste.’

De asemenea, in cadrul aceleasi sedinte, s-au discutat si alte probleme specifice Protopopiatului Iasi I, precum comercializarea si distributia lumanarilor. In acest sens s-a atras atentia asupra calitatii lumanarilor care vor fi vandute credinciosilor in biserici: ‘S-a vorbit, de asemenea, despre responsabilitatea preotilor in momentul in care recomanda tinerii pentru Studiile Teologice. Nu in ultimul rand s-a discutat despre colecta ce se va organiza pentru sprijinul postului Radio TRINITAS.’, a mentionat Parintele Protopop Constantin Andrei.

Comentarii Facebook


Știri recente