Sedinta lunara cu preotii din Protopopiatul Ceahlau

La sediul Protopopiatului Ceahlau a avut loc astazi sedinta lunara cu preotii din cadrul acestui protopoiat. Tema principala a sedintei de astazi a fost ‘Personalitatea complexa a ierarhului Iustin Moisescu’. Mai multe detalii despre tema prezentata ne-a oferit parintele Mihai Damian, protopop de Ceahlau: ‘Subiectul intrunirii de astazi a fost implinirea a 20 de ani de la trecerea la viata vesnica a inaltului ierarh Iustin Moisescu, mitropolit al Moldovei si Sucevei si patriarh al Romaniei. Respectiva tema a fost tinuta de parintele de la parohia Popesti, care a reusit sa prezinte activitatea PF Iustin, sa sintetizeze si sa cuprinda intreaga activitate care a desfasurat-o. Dupa prezentarea referatului a luat cuvantul un numar de patru preoti care au prezentat si ei crampeie din activitatea desfasurata de inaltul ierarh al Moldovei si Sucevei si ca patriarh al Romaniei’.

In a doua parte a sedintei, preotii din Protopopiatul Ceahlau au discutat astazi probleme de ordin administrativ. ‘Avandu-se in vedere ca in momentul de fata avem revizia anuala de la Protopopiatul Targu Neamt, am prezentat ca preotii sa pregateasca toate actele, sa aiba extrasele de cont pentru ca revizia sa decurga in mod normal. S-a insistat, de asemenea, ca toate bisericile sa aiba instrumentele PSI, cu dotarile necesare, iar instinctitoarele sa fie verificate. De asemenea, sa se verifice instalatiile electrice si paratrasnetele, mai ales ca suntem in perioada de vara. Am prezentat procesul verbal de la ultima sedinta care a fost la Iasi, din 4 mai, in care am prezentat toate datele’, a concluzionat parintele protopop Mihai Damian.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…