Ședința lunară a preoților Protopopiatului Hârlău

La sediul Protopopiatului Hârlău a avut loc, ieri, 19 septembrie 2011, întrunirea lunară a preoților. În prima parte a întâlnirii au fost transmise hotărârile venite de la Centrul eparhial Iași și au fost centralizate sumele pentru construirea Catedralei Mântuirii Neamului de la parohiile care au strâns aceste fonduri.

După cum a relatat pentru Radio TRINITAS pr. Nicolae Crăciun, protopop al Protopopiatului Hârlău, în cadrul ședinței a fost prezentat pr. Mihai Bendeac, noul paroh al parohiei Lupăria – Prăjeni. A urmat un curs pentru preoții din mediul urban, susținut de pr. prof. dr. Gheorghe Popa, prorectorul Universității ‘Al. I. Cuza’ (UAIC) din Iași, diac. asist. univ. dr. Sorin Adrian Mihalache, cadru didactic la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Dumitru Staniloae’ din Iași și secretar general al Centrului de Cercetare Interdisciplinară în Religie, Filosofie și Știință al Universității ‘Al. I. Cuza’ din Iași, și de prof. univ. dr. Gelu Bourceanu de la Facultatea de Chimie a UAIC.

‘Cursul, inițiat de UAIC din Iași, în parteneriat cu Patriarhia Română și Mitropolia Moldovei și Bucovinei, întrunește dialogul dintre religie, filosofie și știință și este adresat preoților din mediul urban. Noi am invitat la aceste cursuri și profesorii de religie din zona Hârlăului’, a declarat părintele protopop Nicolae Crăciun.

Comentarii Facebook


Știri recente