Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Iași I

În Sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului eparhial Iași a avut loc luni, 26 noiembrie 2012, întâlnirea lunară a preoților din Protopopiatul Iași 1. În cadrul întrunirii s-a abordat o temă dedicată Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Referatul cu titlul „Viața ca dar al lui Dumnezeu” a fost susținut de pr. Cătălin Fotache de la parohia Șendreni. Preoții prezenți au luat cuvântul pe marginea temei expuse, aducând și alte completări din punct de vedere practic, legate de viața din parohiile unde își desfășoară activitatea.

În continuare s-a prezentat de către preoți programul pastoral, social și filantropic pentru perioada sărbătorilor de iarnă. „S-au discutat și alte probleme legate de administrație și s-a amintit de programul liturgic din perioada Postului Crăciunului. În această perioadă foarte mulți credincioși se spovedesc și doresc să primească binecuvântare pentru a se împărtăși. În același timp, s-a amintit de colecta pentru Catedrala Mântuirii Neamului și de stadiul lucrărilor acestui sfânt lăcaș”, a relatat pr. Toma Gradinaciuc, protopop al Protopopiatului Iași 1.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…