Sedinta lunara a preotilor din Protopopiatul Dorohoi

Astazi, la sediul Protopopiatului Dorohoi a avut loc sedinta luna cu preotii din cadrul acestui protopopiat, iar tema principala a acestei intruniri a fost ‘Sfintii Trei Ierarhi ca interpreti ai Sfintei Scripturi’. Parintele Stelian Ciurciun, protopop de Dorohoi, ne-a oferit mai multe detalii despre evenimentul de astazi: ‘Tema acestei intalniri este legata de Sf. Trei Ierarhi ca interpreti ai Sf. Scripturi, si a fost prezentat referatul de catre parintele Adam, de la parohia ‘Invierea Domnului’ din Dorohoi. Referatul a scos in evidenta aportul Sf. Trei Ierarhi in domeniul talcuirii Sf. Scripturi, prin operele reprezentative pe care ei ni le-au lasat, dar in acelasi timp au vrut sa scoata in evidenta obligatia pe care fiecare preot o are atunci cand face exegeza biblica, sa-si raporteze cuvantul la opera marilor ierarhi. De multe ori intalnim aceasta ispita a propovaduirii de sine sau a propovaduirii propriei culturi, fiind o mare greseala, de aceea am cautat sa ii atentionam pe preoti ca este nevoie ca atunci cand este nevoie de amvon, noi sa predicam pe Dumnezeu si sa predicam raportandu-ne la ceea ce au facut Sf. Parinti inaintea noastra, si Sf. Trei Ierarhi sunt modele desavarsite de vietuire crestina, dar si de adevarati carturari si predicatori’.

Parintele protopop Stelian Ciurciun ne-a vorbit si despre alte probleme care au fost discutate astazi la sedinta lunara cu preotii din Protopopiatul Dorohoi: ‘Am prezentat preotilor ultimele noutati, ultimele adrese care ne-au venit de la Sectorul administrativ, de la Centrul eparhial, si evenimentul central al acestei luni, care inseamna alegerea consiliilor si comitetelor parohiale, alegeri care vor avea loc in data de 26 februarie sau 5 martie. Le-am prezentat metodologia, le-am aratat cum trebuie sa procedeze, sa incerce sa evite tensiunea si sa lucreze cu duhul fratietatii si al dragostei cu toti oamenii, in acelasi timp respectand toate normele care sunt in statutul de organizare si functionare al organelor deliberative. Am prezentat in cadrul acestei sedinte pe ultimii patru preoti tineri pe care i-am instalat in parohii, in aceasta luna’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…