Ședința lunară a preoților din Protopopiatul Dorohoi

Preoții din Protopopiatul Dorohoi s-au întrunit astăzi, 20 septembrie, în ședința lunară. Discuțiile s-au axat pe tema: „Prescura în cultul creștin”.

Mai multe detalii cu privire la această întrunire a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Stelian Ciurciun, Protopop de Dorohoi: „Am abordat această temă liturgică ținând cont că sunt foarte mulți preoți tineri în Protopopiatul Dorohoi și am dorit ca să fie o uniformizare a modului în care sunt preparate prescurile pentru Sfânta Liturghie. S-a urmărit prezentarea indicațiilor și instrucțiunilor pe care trebuie să le primească persoanele care fac prescurile și nu în cele din urmă, ținuta lor morală, conduita lor religioasă, ținând seama că prescura este materialul care va fi adus ca jertfă la Sfânta Liturghie la modul cel mai înalt de prezentare în fața lui Dumnezeu”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…