Sedinta lunara a preotilor din Protopopiatul Darabani

La Protopopiatul Darabani a avut loc astazi sedinta lunara cu preotii. In cadrul acestei intruniri au fost discutate probleme pastorale si administrative ale parohiilor din cadrul Protopopiatului si au fost aduse la cunostinta preotilor anumite hotarari luate de catre Adunarea Eparhiala a Arhiepiscopiei Iasilor. Amanunte despre problemele discutate astazi ne-a oferit parintele Constantin Panzaru, protopop de Darabani: ‘La aceasta sedinta a participat parintele Mihai Toma, care este membru al Adunarii Eparhiale pentru Protopopiatele Dorohoi si Darabani, fiind in acelasi timp si preot paroh la parohia ‘Adormirea Maicii Domnului’ din Dorohoi, care a citit cuvantul IPS Daniel si a facut o prezentare a celor discutate in cadrul Adunarii Eparhiale din data de 4 februarie. La sedinta de astazi s-au discutat mai multe probleme. In primul rand, a fost prezentat noul preot de la parohia ‘Sf. Dimitrie’ – Miorcani, PC Pr. Hrusca Remus Octavian, transferat de la parohia Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil – Miron Costin, Protopopiatul Saveni, la parohia Miorcani, ca preot II, si are ca responsabilitate administrarea Centrului Cultural Social ‘Ion Pilat’ din Miorcani. Parintele Remus Hrusca Octavian a fost instalat la noua parohie ieri, 20 februarie, cand a primit inventarul cu gestiunea Centrului Cultural Social ‘Ion Pilat’ din Miorcani’.

Parintele protopop Constantin Panzaru ne-a vorbit si despre alte subiecte care s-au discutat in cadrul sedintei lunare cu preotii: ‘In sedinta de astazi s-a discutat pe marginea alegerilor organelor deliberative de la parohii, alegeri care vor avea loc fie pe 24 februarie, fie pe 5 martie a.c., pentru perioada 2006-2010. De asemenea, s-a citit adresa Centrului eparhial privind inscrierea proprietatilor agricole si a fermelor zootehnice in registrul fermelor si s-a adus la cunostinta termenul limita de inscriere, si anume data de 25 martie 2006. De asemenea, a fost prezentat programul pe anul 2006 privind intrunirile celor sase Cercuri pastoral-misionare din Protopopiatul Darabani, iar de la Biroul de contabilitate preotii parohi au primit bugetele pe anul 2006’.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…