Ședința lunară a Comisiei Patristice a Patriarhiei Române

În sala „Consilium” din Palatul Patriarhiei are loc astăzi, 10 iunie, ședința lunară a Comisiei Patristice, informează Radio TRINITAS. Comisia este prezidată de Preasfințitul Ciprian Câmpineanul, Episcop Vicar Patriarhal.

După cum a declarat domnul prof. acad. Emilian Popescu, în cadrul întrunirii, se va analiza stadiul traducerilor operelor Sfântului Vasile cel Mare care se doresc a fi traduse până la sfârșitul anului, an în care se urmărește și publicarea unui volum de Cuvântări ale Sfântului Grigorie Teologul.

De asemenea, în cadrul întrunirii „vrem să cercetăm și pe cei care se ocupă de opera Sfântului Ioan Gură de Aur”, a mai spus domnul prof. acad. Emilian Popescu referitor la întrunirea de astăzi.

Tot în cadrul ședinței a fost analizată încadrarea unor noi membri în comisia de traducători: ‘Avem bucuria să primim în comisia noastră ca traducători asociați doi tineri teologi clasiciști, respectiv, familia preot Mândrilă’, a spus monahul Policarp Pârvuloiu, Secretar al Comisiei Patristice, informează TRINITAS TV.

Colecția „Părinți și Scriitori Bisericești” este cea mai cuprinzătoare colecție de texte patristice din România. Editarea de noi volume în cadrul colecției a fost reluată în anul 2008, prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente