În această perioadă, Episcopia Caransebeșului a demarat campania de promovare a colectei naționale pentru construcția Catedralei Mântuirii Neamului. Astfel în zilele de 9 și 10 august, la reședința episcopală din Caransebeș au avut loc întâlniri ale reprezentanților Centrului Eparhial cu părinții protopopi ai celor patru protopopiate ale eparhiei, precum și cu reprezentanții celor 20 de așezământe monahale din Eparhie, după cum ne informează episcopiacaransebesului.ro.
În prima parte a celor două întâlniri au fost repertizate chitanțierele, prin protocoalele puse la dispoziție de către Secorul Construcții și Monumente Bisericești ale Patriarhiei Române, precum și afișele informative cu privire la colecta națională. Au fost aduse la cunoștința reprezentanților subunităților bisericești modalitatea de colectare a fondurilor și de centralizare a pomelnicelor, care se vor pomenii la altarul paraclisului amenajat în incinta șantierului construcției catedralei mântuirii neamului.
Totodată s-a prezentat și importanța derulării proiectului cu seriozitate în cuprinsul întregii eparhii, întrucât Catedrala Mântuirii Neamului polarizează în juru-i tot clerul și poporul Patriarhiei Române. Mai mult decât atât, redacția revistei eparhiale „Foaia Diecezana” a pus la dispoziția derulării proiectului de colectare a fondurilor două pagini de informare a credincioșilor. În acest sens, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a precizat: „Vă îndemnăm părintește în primul rând să informați corect credincioșii cu privire la necesitatea finalizării acestei construcții. Știm cu toții că această catedrală este visul patriarului Miron Cristea, dus de la Caransebeș, în vremea când păstorea aici, spre București. Cu ajutorul lui Dumnezeu, visul lui Miron Cristea s-a împlinit la Caransebeș, la 100 de ani de la instalarea sa în scaunul vlădicesc istoric al Banatului. Am trăit bucuria sfințirii, iar acum suntem datori să ne solidarizăm cu efortul susținut al Părintelui Patriarh Daniel”
„Această campanie ne oferă atât nouă cât și credincioșilor noștri posibilitatea de a deveni lumină a comuniunii în Hristos, prin duhul solidarității creștine. Într-un cadru foarte bine organizat și ușor de gestionat, avem posibilitatea să devenim ctitori și binefăcători ai catedralei Mântuirii Neamului și astfel expresii văzute a voinței lui Hristos, sau cum apostolul Pavel mărturisește, mădulare vii ale Bisericii, fiecare în parte. Avem astfel șansa de a construi nu doar un complex bisericesc util Bisericii Ortodoxe Române, ci și de a aduce un prinos de comuniune între oameni, atât de încercați de duhul dezbinării acestei lumi.” a precizat părintele protosinghel Casian Rușeț, secretar eparhial al episcopiei Caransebeșului, delegat al chiriarhului pentru distribuirea documentației aferente colectei naționale „Un dar al tău pentru eternitate” – Catedrala Mântuirii Neamului.