Ședința generală a Federației Filantropia, la Palatul Patriarhiei

În sala Consilium din Palatul Patriarhiei a avut loc astăzi, 16 martie, Adunarea Generală a Federației Filantropia. Întâlnirea a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, Episcop – vicar patriarhal, în calitate de Președinte al organizației. Pe ordinea de zi s-au aflat, printre altele, raportul de activitate pe anul trecut, dar și situația proiectelor aflate în derulare.

„Fiind Adunarea general ordinară s-au discutat și analizat documentele care trebuie supuse de obicei aprobării adunării generale, respective Raportul de activitate al persoanelor care sunt în echipa executivă, raportul cenzorului, aspectele economice, previziunile bugetare, mersul și stadiul implementării proiectelor, organigramele de proiect, perspectivele de dezvoltare ale Federației, aprobări de principiu pentru noi proiecte care vor fi depuse”, a spus părintele Dorel Moțoc, consilier patriarhal – Secretar general – Consiliul Director Federația Filantropia a Patriarhiei Române.

De asemenea, părintele Dorel Moțoc a prezentat și câteva din proietele de viitor ale Federației Filantropia.

„Pentru anul în curs Federația Filantropia deja a depus două noi proiecte în luna ianuarie și anume, două proiecte de grant, unde pe linia de finanțare 6.1 care a fost deschisă apelul de proiect atunci și acele proiecte vizează dezvoltarea economiei sociale, sunt vizate zonele din cuprinsul Mitropoliei Munteniei, respectiv, eparhiile din jurul Arhiepiscopiei Bucureștilor și Arhiepiscopia Bucureștilor. Avem în lucru un proiect de cooperare translațional în care vom beneficia de parteneriat cu instituții de profil recunoscut la nivel european, dar care lucrează foarte apropiat cu structurile bisericești din țările respective”, a mai spus părintele Dorel Moțoc, după cum ne informează Radio TRINITAS.

„Membrii au apreciat pozitiv implicarea Federației și a echipei executive în dezvoltarea membrilor săi. Menționăm aici proiectul FORTE care a fost lansat oficial ieri și proiectul IOSS 2 care contribuie direct la dezvoltarea echipelor locale atât prin angajarea de experți locali dintre membrii ONG-urilor membre sau din domeniul sectoarelor eparhiale, cât și prin activități de training, consultanță, asistență în teren, planificare strategică pe care le vom derula în beneficiul acestora și al echipelor lor lărgite”, a precizat diac. Cosmin Grigorescu, Director executiv – „Federația Filantropia”.

Totodată, s-a dezbătut și ideea dezvoltării unor forme publicitare prin care activitatea Federației să fie mediatizată.

Federația „Filantropia” este o structură creată în anul 2008 la inițiativa consilierilor eparhiali care conduc sectoarele social – filantropice ale celor 28 de eparhii ale Patriarhiei Române.

„Sunt 8 membri fondatori din 2008, în 2009 s-au adăugat 3 membrii noi; avem ONG-uri din Bacău, din Buzău și din Severin, iar în 2010 ne-am îmbogățit cu încă trei membrii din Oradea, Sibiu și Sălaj”, a mai adăugat diac. Cosmin Grigorescu.

„Împreună cu alte câteva organizații aflate sub patronajul Bisericii Ortodoxe Române am pus bazele Federației Filantropia, ca o nevoie a acestor organizații de a fi reprezentate la nivel național”, a declarat pentru TRINITAS TV, pr. Adrian Stănulică, președinte Asociația Vasiliada a Mitropoliei Olteniei

Pr. Prof. Mihail Milea, Director al Fundației Sfântul Sava din Buzău, a subliniat faptul că „este o mare oportunitate pentru noi ca fundație a Eparhiei Buzăului și Vrancei pentru că putem să demarăm noi proiecte, putem să ne perfecționăm în activitatea social pe care o desfășurăm din 1990 în Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei”

Federația „Filantropia” este o organizație privată non-profit, care funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. ONG – urile membre acționează în interesul și în beneficiul tuturor semenilor aflați în nevoie, fără discriminare.

Comentarii Facebook


Știri recente