Ședința extraordinară a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor și a Consiliului eparhial Iași

La Centrul eparhial Iași s-a desfășurat, astăzi 12 iulie, ședința extraordinară a Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Iașilor și a Consiliului eparhial Iași. Întrunirile au fost precedate de o slujbă de Te Deum, săvârșită în biserica ‘Sfântul Mare Mucenic Gheorghe’, vechea Catedrală mitropolitană din Iași. Slujba a fost oficiată de către Presfințitul Calinic Botoșăneanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, în prezența Înaltpreasfințitului Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, și a numeroși credincioși. Ședințele de lucru s-au desfășurat în sala „Dr. Iustin Moisescu” a Centrului Eparhial , fiind prezidate de Înaltpreasfințitul Mitropolit Teofan.

Înaltpreasfinția Sa a subliniat, în timpul lucrărilor, importanța Adunării eparhiale pentru structurile ecleziastice ale Bisericii Ortodoxe Române, arătând că întrunirea fost stabilită mai devreme pentru a se putea pune în aplicare noile prevederi ale Statutului pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române.

Pe ordinea de zi a Adunării eparhiale s-a aflat și problema desemnării membrilor din partea Arhiepiscopiei Iașilor în Consistoriul mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei.

Preot Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a declarat că s-a discutat implementarea unor prevederi ale noului Statut pentru organizarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române, care presupun reorganizarea comisiilor Adunării eparhiale, precum și alte modificări administrative.

Sursa: TRINITAS TV

Comentarii Facebook


Știri recente