Ședința de primăvară a preoților din Protopopiatul Ceahlău

Preoții din Protopopiatul Ceahlău s-au întâlnit luni, 4 mai 2009, în ședința de primăvară, prezidată de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei și Locțiitor de Episcop al Hușilor. Întrunirea preoțească a fost precedată de slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Înaltpreasfinția Sa la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” – Ceahlău.

Înaltpreasfințitul Teofan a fost întâmpinat la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” de zeci de copii îmbrăcați în costume naționale și de preoții din Protopopiatul Ceahlău. La slujba Sfintei Liturghii, oficiată de Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, înconjurat de un sobor de 16 preoți și diaconi, printre care vicarul administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor, pr. Ionel Roată, și protoiereul de Ceahlău, pr. Mihai Damian, au participat numeroși credincioși. La sfârșitul Sfintei Liturghii, care a avut loc la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Ceahlău, Mitropolitul Teofan a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură. „Astăzi ne întâlnim cu preoții din Protopopiatul Ceahlău, bucurându-ne că am săvârșit Sfânta și dumnezeiasca Liturghie – fundament al activității noastre ca arhiereu, preot, călugăr și credincios. Să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră, pe de o parte, iar pe de altă parte, să-L rugăm să nu ne uite, să ne ocrotească, să fie împreună cu noi, să fie în noi, să fim împreună cu Maica Domnului și sfinții în drumul pe care îl avem de parcurs în viață”, a spus Înaltpreasfințitul Teofan. Protopopul Mihai Damian a mulțumit apoi Înaltpreasfinției Sale pentru prezența în mijlocul preoților și al credincioșilor din Protopopiatul Ceahlău.

După slujba arhierească, a urmat întrunirea de primăvară a preoților din Protopopiatul Ceahlău, prezidată de Înaltpreasfințitul Teofan. În cadrul acestei ședințe, pr. Vasile Cristian Dăscălescu, de la parohia cu hramurile „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” și „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” – Buhalnița, a susținut un referat cu tema „Viața și opera Sfântului Vasile cel Mare – model de inspirație în pastorația preotului”, consacrată Anului comemorativ-omagial al Sfântului Vasile cel Mare și al celorlalți Sfinți Capadocieni.

Sursa: ziarullumina.ro

Comentarii Facebook


Știri recente