Ședință de lucru la Centrul „Mia Casa” de la Bârnova

La Centrul „Mia Casa” – Inculeț al Fundației „Solidaritate și Speranță”, din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, a avut loc joi, 15 octombrie 2009, o ședință de lucru la încheierea celor șase luni de activitate, informează cotidianul „Ziarul Lumina”. La această întrunire au participat partenerii norvegieni, reprezentanții Fundației „Solidaritate și Speranță” și cei ai Primăriei Bârnova.

„Delegația norvegiană de la «Mia Casa» a participat la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, o bună parte dintre ei fiind pelerini vechi ai acestei sărbători. În cadrul ședinței s-a pus în discuție bugetul pe anul viitor și contribuția partenerilor din proiect, care sunt Mitropolia Moldovei și Bucovinei, prin Fundația «Solidaritate și Speranță», «Mia Casa» – Norvegia și Primăria comunei Bârnova”, a declarat pr. Iulian Negru, director executiv în cadrul Fundației „Solidaritate și Speranță”.

Centrul „Mia Casa” are în grijă copii ce provin din familii cu posibilități materiale reduse din comuna Bârnova și a fost amenajat la inițiativa Fundației „Mia Casa” din Norvegia, care a început în anul 2006 demersurile și investițiile pentru realizarea centrului numit „Mia Casa”. Activitățile de la „Mia Casa” – Inculeț sunt coordonate de pr. Albert Adrian, de la parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” – Bârnova, Protopopiatul Iași 2, și, periodic, de câțiva tineri voluntari din Norvegia, care vin în practică la acest așezământ.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…