Ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, 28-29 octombrie 2009

Miercuri, 28 octombrie 2009, de la orele 18.30, la Reședința patriarhală, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va începe ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, cu lucrările în cadrul celor patru comisii sinodale. Joi, 29 octombrie 2009, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, ierarhii Sfântului Sinod se vor reuni în ședință plenară de lucru în sala sinodală din Reședința patriarhală.

În cadrul acestei ședințe sinodale va fi ales ierarhul titular al nou înființatei Episcopii a Devei și Hunedoarei, cu reședința în municipiul Deva și cu jurisdicția în județul Hunedoara, aprobată prin hotărârea Sfântului Sinod, luată în ședința de lucru din zilele de 18-19 iunie 2009.

În ziua de 16 octombrie 2009, Sinodul mitropolitan al Mitropoliei Banatului, în consultare cu Adunarea Eparhială a Episcopiei Devei și Hunedoarei, a desemnat drept candidați pentru postul de Episcop eparhiot pe Preasfințitul Părinte Daniil Stoenescu, Episcop-locțiitor (administrator) al Episcopiei Daciei Felix și pe Preasfințitul Părinte Gurie Gorjeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Craiovei.

Pe ordinea de zi a ședinței Sfântului Sinod se mai află alte teme ale vieții și activității bisericești din țară și străinătate.

BIROUL DE PRESĂ AL PATRIARHIEI ROMNE

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…