Sedinta de lucru a Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului

In data de 6 mai 2008, cu binecuvantarea Preafericitului Hrisostom al II-lea, arhiepiscop de Noua Justiniana si Intaistatator al Bisericii Ortodoxe a Ciprului, s-au desfasurat, la Nicosia, lucrarile Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe a Ciprului. Potrivit comunicatului de presa emis, intre temele abordate au fost si urmatoarele:

1. Studierea „Documentului de la Ravena” referitor la dialogul dintre Biserica Ortodoxa si Biserica Romano-Catolica; dezbateri si clarificari ulterioare prezentarii referatului mitropolitului Pavlos de Kirinias, responsabilul Comisiei Sinodale Teologice pentru teme dogmatice. S-a hotarat ca discutarea „Documentului de la Ravena” sa continue si pe parcursul urmatoarei intruniri sinodale.

2. Aprobarea propunerii Preafericitului Hrisostom al II-lea de a-i acorda fostului ambasador al Rusiei la Nicosia, Andrei Nesterenko, distinctia Medalia Sfintei Arhiepiscopii a Ciprului.

3. A aprobat interzicerea prezentei preotilor la programele de televiziune si radio fara binecuvantarea scrisa a episcopului eparhiot.

4. S-au luat in discutie anumite proiecte de asistenta sociala, fiind prezentat in acest sens raportul mitropolitului Gheorghios de Pafos.

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…