Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial Giurgiu

La sediul Centrului Eparhial al Episcopiei Giurgiului, a avut loc astăzi, 14 februarie, ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial, prezidată de Preasfințitul Părinte Ambrozie, informează episcopiagiurgiului.ro. Potrivit ordinii de zi, s-au discutat o serie de probleme curente ale sectoarelor Centrului eparhial și au fost dezbătute mai multe teme referitoare la activitatea pastoral-misionară, social-filantropică și cultural-patrimonială din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.

Cu acest prilej, s-a aprobat înființarea Parohiei Sf. Arhid. Ștefan în Mun. Giurgiu și a fost adus în discuție stadiul elaborării de către parohii a bugetului pe anul în curs. În cadrul ședinței părintele Stuparu Emanuel Ioan, vicar administrativ, a adus la cunoștință membrilor permanenței Consiliului Eparhial unele aspecte privind finanțarea locașurilor de cult, contribuțiile de la bugetul de stat pentru salarizarea personalului clerical, probleme care au fost dezbătute în cadrul ședinței organizate de Secretariatul de Stat pentru Culte, în data de 10 februarie 2011.

La rândul său, Părintele Popa Edmond Nicolae, Consilier Social, a prezentat permanenței Consiliului Eparhial Proiectul FORTE – „Formare trainică pentru parteneriat social’, inițiat de Federația ‘Filantropia’ împreună cu Patriarhia Română și mai multe instituții de profil din străinătate, și care propune sprijinirea dezvoltării organizaționale a eparhiilor.

De asemenea, preotul Mâț Sabin, absolvent al cursurilor de doctorat ale Facultății de Teologie din Tesalonic, a fost numit în postul vacant de Protopop al Protoieriei Giurgiu.

Totodată, s-au luat măsurile necesare aplicării legislației civile și bisericești în vigoare cu privire la pensionarea personalului clerical care întrunește vârsta legală.

Comentarii Facebook


Știri recente