Ședința de lucru a permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului

La sediul Centrului Eparhial al Episcopiei Giurgiului, în Centrul Cultural „Nichifor Crainic’ a avut loc luni, 12 martie 2012, ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial, prezidată de Preasfințitul Părinte Ambrozie, informează site-ul episcopiagiurgiului.ro.

Potrivit ordinii de zi, s-au discutat o serie de probleme curente ale sectoarelor Centrului eparhial și au fost dezbătute mai multe teme referitoare la activitatea pastoral-misionară, social-filantropică, patrimonială și culturală din cuprinsul Episcopiei Giurgiului. Totodată, părintele Niculae Bogdan Ștefan a fost numit în funcția de Consilier – administrator în cadrul Sectorului Cimitire, monumente și servicii funerare. Acest sector, înființat în data de 20 februarie, ca urmare a Hotărârii nr. 943/2012 a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, are ca scop o mai bună organizare și întreținere a cimitirelor, monumentelor și serviciilor funerare din cuprinsul eparhiei noastre.

De asemenea, în cadrul ședinței Permanenței Consiliului Eparhial a fost aprobat calendarul pe semestrul II al manifestărilor închinate anului 2012 – Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor. Cu acest prilej, a fost adusă la cunoștință și situația Colectei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, ocazie cu care Preasfințitul Părinte Ambrozie i-a îndemnat pe toți cei prezenți să-și unească eforturile pentru sprijinirea temeinică și constantă spre împlinirea dezideratului de veacuri al poporului român: construirea Catedralei Mântuirii Neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente