Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Episcopiei Giurgiului

Luni, 18 iulie, la sediul Centrului Eparhial al Episcopiei Giurgiului, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial, prezidată de Preasfințitul Părinte Ambrozie, informează episcopiagiurgiului.ro. Potrivit ordinii de zi, s-au discutat o serie de probleme curente ale sectoarelor Centrului eparhial și au fost dezbătute mai multe teme referitoare la activitatea pastoral-misionară, social-filantropică, patrimonială și culturală din cuprinsul Episcopiei Giurgiului.

În cadrul ședinței Permanenței Consiliului eparhial au fost aduse la cunoștință deciziile luate de Sinodul Mitropolitan al Munteniei și Dobrogei în ședința sa de lucru din 12 iulie 2011. Cu acest prilej, a fost prezentat și modelul unitar de Decizie chiriarhală cu privire la numirea personalului clerical și de conducere.

De asemenea, pentru a veni în sprijinul activității misionare deosebit de complexe desfășurată de Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române s-a hotărât achiziționarea unei frecvențe radio la Zimnicea pentru postul de Radio Trinitas.

Totodată, părintele Găulea Gabriel, de la Parohia „Sf. Maria’ din mun. Giurgiu, a fost numit în funcția de inspector în cadrul Sectorului Patrimoniu. Au fost aduse în discuție și măsurile care se impun pentru protejarea și conservarea bunurilor și a imobilelor bisericești de patrimoniu la nivelul eparhiei noastre.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…