Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei

Sub președinția Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, marți 21 februarie 2012, s-a desfășurat în Aula „Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești” a Reședinței Eparhiale ședința Permanenței Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, care a avut pe ordinea de zi notarea administrativă a preoților din Protoieria Titu și analiza activității pastoral-misionare din această unitate administrativ-bisericească din Arhiepiscopie, urmând ca, în perioada imediat următoare, să aibă loc astfel de ședințe de analiză și îndrumare și pentru preoții din celelalte patru Protoierii ale Eparhiei.

În cadrul întâlnirii s-a urmărit analiza riguroasă a activității pastoral-misionare a fiecărui preot din respectiva Protoierie, în toate aspectele ei bisericești, din punct de vedere administrativ, cultural, economic, educațional, social-filantropic și disciplinar. În urma acestei ședințe s-a constatat o îmbunătățire a prezenței Bisericii în societate, o relație mai strânsă între preot și profesorul de religie, în fiecare parohie, o creștere a activităților caritative, dar și o intensificare a activității pastoral-misionare, după cum informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei.

De asemenea, acolo unde s-au constat deficiențe sau obstacole s-au propus soluții de optimizare a pastorației și de îmbunătățire a activității parohiale.

Comentarii Facebook


Știri recente