Ședința de lucru a Consiliului și a Adunării Eparhiale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

La Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a avut loc, la 31 ianuarie 2012, ședința de lucru a Consiliului Eparhial și a Adunării Eparhiale. Potrivit sf-esc.ro, programul zilei a început la ora 7:00, când a fost oficiată Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia. La 8:30 a avut loc ședința de lucru a Consiliului Eparhial, unde au fost citite rapoartele de activitate de la fiecare sector și aprobate de Consiliul Eparhial, pentru ca mai apoi să fie analizate de comisiile Adunării Eparhiale. La ora 10:00, toți membrii Adunării Eparhiale au participat la slujba de Te-Deum, care a avut loc la Catedrala Episcopală din Slobozia.

În Aula Centrului Socio – Cultural, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, Președintele Adunării Eparhiale, a deschis ședința acestui for bisericesc de conducere, cu un cuvânt de bilanț, unde s-au evidențiat pe scurt activitatea din anul 2011, dar mai ales planurile pentru anul 2012. După ce Comisiile Permanente ale Adunării Eparhiale au analizat rapoartele de activitate, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a invitat președinții comisiilor permanente să prezinte referatele, iar după aceste referate s-a citit Raportul General anual al Consiliului Eparhial.

În plen au luat cuvântul membrii Adunării Eparhiale: domnul profesor, Vasile Silvian Ciupercă, domnul director Micu Vasilescu, preacucernicul părinte Constantin Simion, domnul avocat Ștefan Sava și preacucernicul părinte Nicolae Nedelcu, care au exprimat opinii despre realizările anului 2011 și au propus obiective pentru anul 2012. După aceste intervenții, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a supus aprobării plenului propunerile de hotărâri ale Comisiilor și Raportul general anual al Consiliului Eparhial, acestea fiind votate în unanimitate. Apoi, Preasfinția Sa a declarat închisă ședința de lucru a Adunării Eparhiale.

Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale Eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente