Ședință de lucru a Comisiei de pictură bisericească

Membrii Comisiei de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române s-au întrunit marți, 26 iunie 2012, într-o nouă ședință de lucru. Întâlnirea a avut loc la sediul Cancelariei din Bulevardul Regina Maria, nr.1.

În cadrul întâlnirii au fost analizate și rezultatele examenului de atestare a pictorilor și zugravilor bisericești, desfășurat în ultimele două săptămâni. Totodată, a fost stabilită și o comisie de atestare a unui restaurator de carte veche.

„Această acțiune se înscrie în programul general al Bisericii Ortodoxe Române de protejare a patrimoniului cultural bisericesc. Toate aceste obiecte de patrimoniu cultural bisericesc au suferit de-a lungul timpului o serie de degradări și deteriorări. Ele trebuie să fie recondiționate și revitalizate prin lucrări calificate de restaurare. Asemenea lucrări se fac de personal atestat în cadrul unor comisii specializate, fie la Ministerul Culturii, fie la Biserica Ortodoxă Română, la această comisie care inițial a fost comisie de pictură bisericească, dar acum și-a dezvoltat domeniul de interes pe toate tehnicile de restaurare”, a declarat pentru TRINITAS TV Prof. Univ. Dr. Florea Oprea de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București.

Membrii Comisiei de Pictură Bisericească a Patriarhiei Române se reunesc în ședință de lucru în fiecare lună.

Comentarii Facebook


Știri recente