Sedinta de lucru a Adunarii Eparhiale Iasi

Membrii Adunarii Eparhiale Iasi, clerici si laici, s-au intilnit pe 4 februarie in sedinta de lucru in Sala Iustin Moisescu a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Pe ordinea de zi s-a aflat prezentarea rapoartelor de activitate ale preot ilor consilieri, coordonatori ai departamentelor administrativ-bisericesc, cultural, economic, juridic, invatamant, asistenta sociala, monumente si constructii bisericesti.

Prea Cucernicul Parinte Lect. Dr. Mihai Vizitiu, consilier invatamant, a precizat ca activitatea educationala a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, desfasurata prin cele 12 unitati de invatamant teologic, are ca tel formarea pastoral-misionara a viitorilor absolventi. In acest sens, o prioritate a procesului de invatamant este formarea liturgica si implicarea elevilor si a studentilor in activitati culturale si social-filantropice.

Prea Cucernicul Parinte Mihai Ciocan, consilier bisericesc, a evidentiat deosebita grija pe care Mitropolia Moldovei si Bucovinei o acorda consolidarii legaturii dintre credinciosi si preoti. De aceea, in anul 2001 au fost hirotoniti 60 de preoti. La ora actuala sunt in curs de construire si reconstruire un numar de 214 biserici. La acestea se mai adauga un numar de 11 comunitati ortodoxe, care inca nu au lacasuri de inchinare. De asemenea, pentru ca activitatea preotilor sa fie intensificata, in acest an vor fi suplimentate fondurile pentru opera medical-filantropica, capitol la care in anul 2001 s-au inregistrat realizari deosebite.

In ceea ce priveste activitatile culturale ale Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, Prea Cucernicul Parinte Nicolae Dascalu, consilier cultural, a precizat ca se intentioneaza extinderea ariei de emisie a postului de Radio Trinitas, initierea unui proiect de publicare a operei teologice a Parintelui Dumitru Staniloae, precum si cooperarea cu protopopiatele in relansarea bibliotecilor parohiale si manastiresti, ca factori de promovare a culturii romanesti.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…