Ședință de formare a preoților și profesorilor de religie implicați în Proiectul „Alege școala”

La Mănăstirea Cernica a avut loc astăzi, 22 februarie, întrunirea de formare a preoților și profesorilor de religie din protopopiatul 1 Capitală, implicați în Proiectul educațional „Alege școala”. În cadrul ședinței au fost prezentate metode și practici de integrare în comunitate a copiilor monoparentali sau care prezintă unele forme de izolare. Proiectul „Alege Școala”, demarat de Sectorul Teologic Educațional al Patriarhiei Române are ca scop prevenirea abandonului școlar și cultivarea virtuților creștine. Proiectul prevede organizarea a 92 de sesiuni de formare, pentru 1206 preoți din 10 județe ale țării. În prezent, proiectul este implementat în Mitropolia Munteniei și Dobrogei, precum și în Mitropolia Moldovei și Bucovinei. Sesiunea de formare a preoților din Protopopiatul I Capitală va continua și mâine.

Mai multe detalii privind acest proiect a oferit părintele Gheorghe Holbea, consilier patriarhal: „Noi trebuie să descoperim firescul creștin al vieții omului pornind tocmai de la această educație a copiilor. Mai mult decât atât omul are ca vocație primordială – omenia. În ciuda unei societăți care ne propune să ne standardizăm devenind mijloace de producție, adică fiecare să-și formeze o anumită aptitudine de specialist într-un anumit domeniu, sau de meseriaș, noi spunem nu. Toate acestea nu sunt decât auxiliare ale unei vocații primordiale și anume aceea de oameni. Pentru noi creștinii vocații primordială este aceea de oameni după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, adică în comuniune. În această comuniune nu trebuie să urmărim să ne detașăm de ceilalți, să ne deosebim de ceilalți, ci fiecare să venim cu nota noastră personală realizând această comuniune în armonie la care ne cheamă Dumnezeu”, informează Radio TRINITAS.

De asemenea, părintele diac. George Jambore, inspector patriarhal, a subliniat importanța acestui proiect: „Era nevoie de acest proiect deoarece noi oferim o alternativă creștină copiilor aflați în situații de risc. Cu alte cuvinte noi le oferim soluția școlii de duminică, noi le oferim cadrul ecclesial, Biserica, ca și alternativă pentru stradă, droguri, televizor și pentru celelalte lucruri dăunătoare asupra vieții copilului. Această alternativă oferită îl va ajuta pe copil să se integreze într-o comunitate pentru că Biserica pune accent pe comuniune”, informează TRINITAS TV.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…