Ședință de evaluare a clericilor din Arhiepiscopia Bucureștilor

La sediul administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, s-a desfășurat ieri, 8 iulie, ședința anuală de evaluare administrativă a clericilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor. Sub președinția Preasfințitului Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, s-au reunit în ședință de lucru părinții protoierei și consilierii coordonatori ai sectoarelor Administrației eparhiale.

Activitatea clericilor din Arhiepiscopia Bucureștilor a fost evaluată sub aspect administrativ, social-filantropic, misionar, cultural și patrimonial. În cadrul ședinței notare, au fost acordate calificative care vor avea relevanță în cazul transferării clericilor de la o parohie la alta, atunci când aceștia îndeplinesc condițiile statutare privind vechimea și activitatea la parohia în care funcționează, și totodată s-a putut realiza o radiografie a situației administrative la nivel parohial.

‘În cadrul ședinței, s-a urmărit dacă activitățile administrative, social-filantropice, misionare și culturale din cadrul parohiilor din Arhiepiscopia Bucureștilor se desfășoară în conformitate cu prevederile statutare și regulamentare și cu deciziile Sfântului Sinod. Aceste evaluări ne ajută să constatăm dacă într-o parohie activitatea se desfășoară corespunzător misiunii pe care preoții au primit-o de la chiriarh atunci când au fost numiți în parohie sau dacă nu cumva aceste lucrări sunt blocate de diferiți factori. Am constatat cu bucurie că majoritatea clericilor din arhiepiscopie sunt implicați în activitățile din cadrul parohiilor și că aceștia susțin diversele proiecte pentru care Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a dat binecuvântarea să se desfășoare în enorii. De asemenea, cu ocazia acestei evaluări s-a putut constata că în cadrul parohiei există preoți bine pregătiți, preoți harnici, preoți care dau curs vocației și își îndeplinesc cu ascultare deplină misiunea pe care chiriarhul le-a încredințat-o’, a declarat părintele arhimandrit Veniamin Goreanu, consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, pentru ‘Ziarul Lumina’.

Părinții consilieri coordonatori ai sectoarelor Administrației eparhiale au făcut aprecieri privind activitatea preoților din cadrul fiecărei parohii, iar acolo unde s-au constatat unele deficiențe s-au făcut recomandări protopopului fiecărei circumscripții pentru reglementarea activității. De asemenea, clericii care s-au distins în activitate au fost recomandați pentru a fi promovați atunci când vor fi scoase la concurs posturi noi sau pentru a fi implicați în proiecte și activități ale Centrului Eparhial.

Comentarii Facebook


Știri recente