Ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Episcopiei Tulcii

La Centrul Eparhial din Tulcea, în sala festivă, va avea loc în data de 18 mai ședința de constituire a Adunării Eparhiale pentru legislatura 2010 – 2014.

În Catedrala Episcopală „Sfântul Nicolae” din Tulcea se va oficia cu acest prilej o slujbă de Te – Deum de către Preasfințitul Părinte Episcop Visarion, după care la Centrul Eparhial se vor desfășura lucrările propriu-zise ale ședinței.

După cuvântul de deschidere al Preasfinției Sale, care va reliefa importanța Adunării Eparhiale, atribuțiile statutare ale acesteia și rolul ei în bunul mers al vieții bisericești din eparhie sub toate aspectele, se vor valida mandatele membrilor din cele zece circumscripții electorale, continuând apoi cu desemnarea reprezentanților eparhiei în Adunarea Național Bisericească.

Vor fi aleși, de asemenea, membrii Consiliului Eparhial, ai Consistoriului Eparhial, precum și un delegat pentru Consistoriul Mitropolitan.

Se vor definitiva cele cinci comisii de lucru ale Adunării Eparhiale stabilindu-se la fiecare un președinte și un raportor, informează Biroul de Presă și Mass-Media al Episcopiei Tulcii.

Preacucernicii părinți consilieri eparhiali vor prezenta pe scurt un raport cuprinzând proiectele de viitor ale vieții bisericești din eparhie.

La sfârșitul Adunării Eparhiale fiecărui membru nou ales i se va înmâna în chip festiv și un Certificat de deputat.

O agapă frățească va reuni apoi pe toți participanții la acest eveniment deosebit din viața Episcopiei Tulcii.

Comentarii Facebook


Știri recente