Ședința de constituire a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timișoarei

La Centrul Eparhial din Timișoara, în sala de festivități, a avut loc astăzi, 15 mai, ședința de constituire a Adunării Eparhiale pentru legislatura 2010- 2014, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Timișoarei. Evenimentul a debutat cu o slujba de Te Deum oficiata de Preasfințitul Paisie Lugojanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei în biserica monument istoric cu hramul ,,Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș” din incinta administrației eparhiale.

Cuvântul de început a aparținut Înaltpreasfințitului Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, care a mulțumit lui Dumnezeu pentru întreaga purtare de grija fața de Biserica bănățeană, apoi a evidențiat importanta Adunării Eparhiale, atribuțiile statutare ale acesteia și rolul ei in dezvoltarea și realizarea proiectelor pastoral – misionare, culturale si sociale pentru următorii patru ani.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului: „Am avut o ședință constructivă, cu participarea aproape a totalității membrilor Adunării eparhiale și suntem convinși că noua Adunare va aduce un aport pozitiv vieții noastre bisericești. Cu această ocazie nu am uitat conducerea Bisericii noastre și am adresat o telegramă de bună cuviință Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, asigurându-l de tot atașamentul nostru și dorința de a colabora pentru mai binele Bisericii”.

De asemenea, în cadrul ședinței au fost validate mandatele membrilor din cele zece circumscripții electorale, au fost desemnați reprezentanții eparhiali în Adunarea Naționala Bisericească, s-au ales membrii Consiliului Eparhial, ai Consistoriului Mitropolitan și Eparhial . Totodată s-au constituit cele cinci comisii de lucru ale Adunării Eparhiale și anume: Comisia administrativ – bisericească, Comisia cultural – educativa, Comisia economica, bugetara și patrimoniala, Comisia social-filantropica și Comisia organizatorica, juridica și de validare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…