Ședință cu protopopii, la Centrul eparhial din Cluj-Napoca

La Centrul eparhial din Cluj-Napoca a avut loc ieri, 18 februarie, ședința de lucru a permanenței Consiliului eparhial cu protopopii din cadrul Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, informează „Ziarul Lumina”.

În data de 18 februarie a avut loc ședința la Centrul eparhial și a fost prezidată de Înaltpreasfințitul Andrei, Arhiepiscop al Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolit al Clujului, Maramureșului și Sălajului. Au participat la ședință preoții protopopi din Cluj, Dej, Gherla, Turda, Huedin, Bistrița, Năsăud și Beclean. În cadrul ședinței s-au dezbătut diverse probleme administrative și pastorale și s-au prezentat proiectele misionare și culturale desfășurate de parohii.

„Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, în deschiderea ședinței, i-a îndemnat pe preoții protopopi să se implice cu râvnă și dăruire, și în acest an, în problemele misionare ale Bisericii. Întreaga ședință s-a desfășurat sub aspectul intensificării activităților liturgice, pastorale, culturale și social-filantropice. În acest sens au avut loc discuții privind buna organizare a alegerilor organismelor eparhiale, a colectei fondului central misionar pentru anul 2014, care se va desfășura în primele patru duminici ale lunii martie, începând cu data de 9 martie”, a spus consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei, pr. Cristian Baciu.

Anul omagial în Patriarhia Română

În cadrul ședinței s-a discutat și despre organizarea cercurilor preoțești, iar în acest sens s-a hotărât împărțirea în trei cercuri preoțești a parohiilor din municipiul Cluj-Napoca. Totodată s-a luat în discuție și organizarea, în cadrul Anului Omagial al Spovedaniei și al Sfintei Împărtășanii, precum și a Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, a activităților la nivelul tuturor unităților noastre bisericești.

Din punct de vedere cultural s-a hotărât organizarea și în acest an a Festivalului tinerilor la nivelul Arhiepiscopiei, precum și a concursurilor de la nivelul Patriarhiei Române. În ceea ce privește aspectele misionar-sociale s-a luat în discuție organizarea și distribuirea fondurilor din cutia milei și din fondul „Filantropia”.

Pe plan economic s-a prezentat un raport al bisericilor, caselor parohiale și centrelor de tineret aflate în construcție și s-a discutat despre posibilitățile financiare în vederea finalizării lor, conform celor precizate de consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei, pr. Cristian Baciu.

Apoi, de la ora 12:00 a avut loc, tot la Centrul eparhial din Cluj-Napoca, întrunirea membrilor Adunării Generale a Casei de Ajutor Reciproc a clerului și a personalului bisericesc din Eparhia Clujului.

Comentarii Facebook


Știri recente